1 Nisan 2016 Cuma

Bazlama

Herkese kocaman bir merhaba,

Havalar bir soğuk bir sıcak derken en sonunda ben de hasta oldum. Halsizlik, yorgunluk ve iştahsızlık yani grip belirtileri mevcut. İlaç almaya başladım ama hiç banamısın demiyor. Koca kış hasta olmadım derken bahar geldi ben hasta oldum. İnşallah bir iki güne toparlarım. Allah dermanı olmayan hastalık vermesin kimseye. Buna da şükür. İşte canlarım ben de durum böyle. Umarım sizler iyisinizdir.

Bugün sizlere çok basit ama çok lezzetli bir tarifim var. Bugüne kadar annemin ve kayınvalidemin elinden yemiştim. Ama artık ben de yapmalıyım deyip attım kendimi mutfağa. İlk denemem olmasına rağmen sonuç mükemmel. Hele sıcak sıcak üzerine tereyağı ile tadına doyum olmuyor. Bizim evdekiler kaşla göz arasında bitiriverdi hepsini. Yani anlayacağınız test edildi onaylandı.

Evet haydi hep birlikte bu nefis bazlamaları nasıl yapmışım bir göz atalım,






Malzemeler :

  • 3 çorba kaşığı tepeleme tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yaklaşık 1,5 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar normal un


Yapılışı :

Ilık suyu bir kabın içine alalım. İçine instant mayayı ilave edip 15 - 20 dk. aktive olması için bekleyelim. Tam buğday unu ve biraz normal un eleyelim. Tuz ve toz şekeri ekleyip elimizle karıştırıp ortasını açalım. Mayayı ilave edip yavaş yoğurmaya başlayalım. Un ve su ilavesi ile ele yapışmayan ama katı kıvamlı bir hamur elde edelim. Üzerini streç film ile kaplayıp  en az 45 dk. mayalanması için ılık bir ortamda dinlenmeye bırakalım. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını çıkartalım. Rulo haline getirip bıçakla bezelere ayıralım. Benim hamurumdan 5  adet beze çıktı. Bezeleri hafif unladığımız tezgahta merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Kızgın teflon tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartalım. Hamur bitene kadar ayını işleme devam edelim. Ve sıcacık bazlamalar artık servise hazır.



Afiyetler Olsun.




Mutlu hafta sonları hepinize :)










2 yorum:

  1. Canım benim çok geçmiş olsun. Havalar gerçekten bir acayip. Dikkat et kendine. Bizim evde de bazlamayı annem yapar. Hepimiz çok severiz. Eminim seninki de çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık tatlım. Çok öpüyorum seni. :)))) *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buseciğim canım çok teşekkür ediyorum. Anneye çok selam, öpüyorum seniiii :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...