Kışın soğuklarda sıcacık bir çorba gibisi yok. Bizim evde çorbalar çok sevilir. Geleneksel lezzetlerimizden biri olan düğün çorbası bilindik çorbalara bir alternatif diye düşünüyorum. Benim düğün çorbası tarifim biraz farklı. Ama lezzet garantili onu baştan söyliyim. İnşallah dener ve sizler de beğenirsiniz.
Evet Selda usulü düğün çorbasını merak ediyorsanız haydi bir bakalım nasıl yapmışım :)
Malzemeler :
- 250 gr kuzu kuşbaşı veya kemikli et
- 1 lt et suyu
Terbiyesi için,
- 3 çorba kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 limonun suyu
- Değirmen karabiber
- Tuz
- Toz nane
- Zeytinyağı
Yapılışı :
İşe ilk önce kuzu etini haşlamakla başlayalım. Etlerimizi fazla iri olmayacak şekilde didikliyelim. Derin bir tencerenin içine et suyunu ve didiklediğimiz etleri alıp kaynamaya bırakalım. Diğer tarafta un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpalım. Et suyundan terbiyenin içine alıp alıştıralım. Terbiyeyi kaynamakta olan çorbamızın içine ekleyelim. Bir iki taşım kaynayınca tuzu ve değirmen karabiberi ekleyelim. Çorbanın kıvamı koyu ise et suyu ile açalım. Sosu için zeytinyağında toz naneyi yakalım. Servis tabağına aldığımız çorbamızı sosu ile birlikte ikram edelim.
Afiyet Olsun....:)
Ellerinize sağlık nefis olmuş düğün çorbanız ,içenlere şifa olsun ..
YanıtlaSil