Sağlığımız açısından katı yağ tüketimini mümkün mertebe azaltmak zorundayız. Hekimler de zeytinyağ ve ayçiçek yağı kullanmamız konusunda bizleri uyarıyorlar. Sizler de hep katı yağsız kurabiye tarifiniz yok mu diye sorunca ben de sizler için bu tarifi hazırladım. Evde bulunan malzemeler ile çabucak hazırlayabileceksiniz. Kıyır kıyır tadına da bayılacaksınız. Bizim evde hazırladığım kurabiyelerden fotoğraf çekmek için kalmadı yeniden yapmak zorunda kaldım. Şimdi hemen lezzet garantili katı yağsız kurabiye tarifime geçiyorum,
Malzemeler :
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Servis için,
- Pudra şekeri
Yapılışı :
Geniş bir kabın içine sıvıyağ ve yumurtayı alıp iyice çırpalım. Daha sonra toz şekeri de ekleyip çırpmaya devam edelim. Elediğimiz buğday nişastası, un, kabartma tozu ve vanilyayı sıvı karışıma ekleyelim. Homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edelim. Fazla un ilavesi yapmayalım yoksa hamur toparlamaz. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp elimizle şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. 180 C önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişen kurabiyeler fırından çıkınca 5 dk bekletip pudra şekerine bulayıp servis tabağına alalım.
Afiyet şeker olsun :)
Katı yağ olmayınca kıtır kıtır olmuyor ama. daha bir
YanıtlaSilgevrek oluyor. sıvıyağla daha sağlıklı gerçi..