Turşu hangi haliyle olursa olsun. hoşuma gider. Bizim evde turşu çok tüketilir. Eşim acıyı çok sever. Onun için hem acılı hem de domatesli bu turşuyu denemek istedim. Lezzetli olduğunu düşündüğüm turşumun tarifi,
Malzemeler :
- 300 gr top biber
- 4 - 5 adert domates
- 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı salamura tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 3 - 4 diş sarımzak
Biberlerin saplarını ayıklayalım. Domatesleri rendeleyelim. Rendelediğimiz domateslerin içine tuz, sirke ve limon tuzunu ilave edip erimeleri için karıştıralım. Karışımın içinre top biberleri de ilave edelim. Kavanoza domatesli biberlerimizi dolduralım ve sıkıca kapatalım. Kavanozun ağzında 2 parmak boşluk kalsın. Turşumuz 15 - 20 gün içinde yenebilir hale gelecektir. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.
Not :
Turşumuzu dinlenme sürecinde arada bir sallayarak alt üst edelim.
bende bu turşunun pişmiş halini denemiştim geçen yıl çok güzel oluyor.ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Tubacığım. Ben de çok severek yedim. Sevgilerimle,
Sil