12 Kasım 2012 Pazartesi

Pratik Bilgiler

  • Sarımsak ve soğan doğradıktan sonra ellerinizin kokmamasını istiyorsanız işinizi bitirdikten sonra ellerinizi metalle ovun.

  • Ağız kokosundan kurtulmak için, bir iki dal maydanoz çiğnerseniz kokudan eser kalmayacaktır.

  • Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde boğazınızda bir ağrı hissettiğinizde adaçayı demleyip, bununla gargara yapmak faydalı olacaktır.

  • Halılara karbonat serpip bir gece bekletelim. Ertesi gün elektrikli süpürgeyle süpürdüğümüzde halımızdaki kötü kokulardan eser kalmayacaktır.

  • Güveleri dolaplardan uzaklaştırmak için defne yapraklarını kullanabiliriz.

  • Balık kızartırken balıklarımızın altın sarısı gibi olmasını istiyorsak kızartma yağına biraz pul biber atabiliriz.

  • Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt ilave ederseniz , kar gibi beyaz olduğunu, hem de evinizin kötü kokmadığını fark edeceksiniz.

  • Yemeğinizin tuzunu fazla attıysanız eğer hiç telaşlanmayın. Tencereye bir kaç parça patates atın, fazla tuzunu çekecektir.

  • Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kalıbınızın altına ıslak bir bez serin ve biraz bekletin. 

  • Evde ekmek mi bayatladı ? Mutfak robotuna atın ve galeta haline getirin. Sonra hemen kullanmayacaksanız gerektiği zaman kullanılmak üzere derin dondurucuya kaldırın.

  • Patateslerinizin filizlenmemesi için, sepetin içine bir kaç tane elma atın.


  • Bayatlayan veya yumuşayan bisküvilerinizi hemen çöpe atmayın. Bir kaç dakika fırında bekletirseniz kıtır kıtır olduklarını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...