Pratik Bilgiler
- Sarımsak ve soğan doğradıktan sonra ellerinizin kokmamasını istiyorsanız işinizi bitirdikten sonra ellerinizi metalle ovun.
- Ağız kokosundan kurtulmak için, bir iki dal maydanoz çiğnerseniz kokudan eser kalmayacaktır.
- Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde boğazınızda bir ağrı hissettiğinizde adaçayı demleyip, bununla gargara yapmak faydalı olacaktır.
- Halılara karbonat serpip bir gece bekletelim. Ertesi gün elektrikli süpürgeyle süpürdüğümüzde halımızdaki kötü kokulardan eser kalmayacaktır.
- Güveleri dolaplardan uzaklaştırmak için defne yapraklarını kullanabiliriz.
- Balık kızartırken balıklarımızın altın sarısı gibi olmasını istiyorsak kızartma yağına biraz pul biber atabiliriz.
- Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt ilave ederseniz , kar gibi beyaz olduğunu, hem de evinizin kötü kokmadığını fark edeceksiniz.
- Yemeğinizin tuzunu fazla attıysanız eğer hiç telaşlanmayın. Tencereye bir kaç parça patates atın, fazla tuzunu çekecektir.
- Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kalıbınızın altına ıslak bir bez serin ve biraz bekletin.
- Evde ekmek mi bayatladı ? Mutfak robotuna atın ve galeta haline getirin. Sonra hemen kullanmayacaksanız gerektiği zaman kullanılmak üzere derin dondurucuya kaldırın.
- Patateslerinizin filizlenmemesi için, sepetin içine bir kaç tane elma atın.
- Bayatlayan veya yumuşayan bisküvilerinizi hemen çöpe atmayın. Bir kaç dakika fırında bekletirseniz kıtır kıtır olduklarını göreceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder