Herkese merhaba,
Bugün inanılmaz lezzetli bir tarif ile geldim karşınıza. Carpaccio denemelerine devam. Kabak bu kadar lezzetli bir hale nasıl gelir anlamadım. Yapmadan önceki biraz kafam karışıktı. Lezzetli olup olmayacağı konusunda. Akşam yemeği için hazırlayıp misafirlerime ikram ettim. Hepsinden tam not aldı. Bence mutlaka ama mutlaka deneyin. Hele kabaklar hala en lezzetli hallerindeyken, bu fırsatı kaçırmayın derim ben....:)))
Daha öncede Turp Carpaccio tarifimi paylaşmıştım. Bu tarifimi de incelemeden geçmeyin. ..:)
Evet gelelim bu nefis kabak carpaccionun tarifine,
Malzemeler :
- 1 orta boy kabak
- 2 - 3 dal maydanoz veya dereotu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı beyaz şarap
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı :
Kabağı yıkayalım. Soymadan çok ince olacak şekilde dilimleyelim. Diğer tarafta bir kabın içine zeytinyağı, elma sirkesi, beyaz şarap, rendelediğimiz sarımsak ve tuzu alıp iyice çırpalım. Kabakları servis tabağına alalım. Sosu fırçayla tüm kabakların üzerine sürelim. Buzdolabında en az 5 - 6 saat dinlendirelim. Maydanoz veya dere otu ile süsleyip servis edelim.
Afiyet Olsun...:))
mutlaka deniycem ben de çok merak ettim:))) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor. Sevgiler,
Silellerine sağlık canım..
YanıtlaSilsevgiler..
Teşekkür ederim Denizcim. Sevgiler,
Silellerine sağlıkkkkkk :)) kesin deneyeceğim şahane bir tarif olmuş :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Beğendiğinize sevindim. Mutlaka deneyin. sevgiler,
Silellerinize sağlıkk :) denemeliyimm
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum Senem hanımcım. Tavsiye ederim çok lezzetli oluyor. Sevgiler,
Silguzel bır tarıf ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma hanımcım. Sevgiler,
SilÇok merak ettim açıkçası. Değişik bir tarif. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Deniz hanımcım. Mutlaka deneyin farklı ve de çok lezzetli oluyor. Sevgiler,
Sil