19 Ocak 2015 Pazartesi

Kuru Dolma ( Redmond M110 Tarifleri )

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün sizlere yine enfes bir tarifim var. Ben kuru dolmayı çok severim. Bizim evdekiler de benim sayemde sevmeye başladılar...:))

 Kuru dolmalarımı bu sefer yeni mutfak yardımcım Redmond M110 ile pişirdim. Yok böyle bir lezzet. Kuru dolmalarım tam tadında, tam kıvamında ve de çok lezzetli bir şekilde pişti. Kuru dolma yapmak biraz uğraştırıcı gibi görünse de Redmond M110 sayesinde oldukça pratik. Siz dolmalarınızı hazırlayın, gerisini ona bırakın. Sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum. Redmond ürünlerini inceleyin ve sevdiğiniz bir Redmond akıllı pişiriciye siz de sahip olun...:)

İnstagramda yayınladığım günden beri sürekli tarif soruluyor. Ben de hal böyle olunca tarifimi hemen yayınlamak istedim...İşte Redmond M110 ile kuru dolma tarifim,










Malzemeler :


  • Kuru patlıcan
  • Kuru dolmalık biber
  • 200 gr kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı ince bulgur
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı :

Pirinci ve ince bulguru yıkayalım. Geniş bir kabın içine alalım ve üzerine biraz kaynar su döküp kabartalım. Böyle olunca pişmesi daha kolay oluyor. Kuru dolmalıklarımızı yaklaşık 5 dk. haşlayalım. Dolmalıkları sıcak suyun içinden bir süzgecin içine alalım  süzülmelerini sağlayalım. Diğer tarafta soğanları küp küp doğrayalım. Pirinç ve bulgur karışımının içine kıymayı, soğanı, nar ekşisini, salçasını, baharatlarını ve zeytinyağını ilave edip karıştıralım. Dolmalıklarımızın içine harçtan koyalım. Ama çok fazla doldurmayalım. 2 adet soğanı halka halka doğrayalım ve tencerenin dibine yerleştirelim. Havucumuzu traşlayalım ve iri iri doğrayalım. Soğanların üzerine havuçları da yerleştirelim. Dolmalıklarımızı Redmond M110  tenceresine dizelim. Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar salçalı su yapıp gezdirelim. Akıllı pişiricinin BOIL modunda ve NORMAL pişirme süresinde pişmeye bırakalım. Süre sonunda enfes kuru dolmalarımız servise hazır olacaktır..

Afiyetler Olsun...:)





Not :
Farklı özelliklerde bir çok modeli bulunan Redmond ( Multicooker ) Çok Amaçlı Pişiriciler hakkında daha fazla detaylı bilgi almak için Redmond Türkiye ' nin sitesini ziyaret edebilirsiniz.










6 yorum:

  1. Yutkuna yutkuna bakıyorum fotoğrafa...:(
    En sevdiğim yemeklerden biridir bu Seldacığımm...
    O güzel ellerine sağlık ..;)

    YanıtlaSil
  2. Seldacım canım ellerine sağlık. Kuru dolmaya bayılırım. Ama eminim Redmond' da tadına tad katmıştır. İnşallah anneme alabilirim bende. Sen yapıp böyle güzel lezzetleri paylatıkça ben daha çok merak ediyorum. Canım size afiyet bal şeker olsun. En kocamanından öptüm seniiiii.....Seni çok ama çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
  3. Kış mevsiminin en renkle yemeklerinden biri. Ellerinize sağlık ne kadarda canlı ve lezzetli görünüyorlar. Elazığ da bunlara kofik biberi diyorlar ve hatta yazın tüm balkonlar bu biberleri kurutmak için rengarenk oluyor ;)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık,bende zeytinyağlısını çok severim.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor dolmaların.
    bende bu yıl kuruttuğum biberler ile dolma yaptım hakikaten enfes..

    YanıtlaSil
  6. Aslında ben pek sevmem kuru dolmayı hayatımda da bir kere yedim sanırım yapan güzel yapamamıştı senin kuru dolmaların nefis görünüyor inan olsa da yesem dedim merak ettim tadını çok canım eline sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...